• 10160閱讀
  • 203回復

[泰國]九月尾十月頭去布吉的話,可以點樣買到平價機票? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 180  發表于: 2012-10-04
回 freezefox 的帖子
freezefox:2000 蚊三晚。
免費升級POOL ACCESS 房!
....... (2012-10-04 11:42) 

做到咁平...會唔會同唔近市區有關呢?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 181  發表于: 2012-10-04
回 sun 的帖子
sun:做到咁平...會唔會同唔近市區有關呢? (2012-10-04 11:49) 

一來唔近巿區,二來4-10月對寇立而言係淡季,因為佢個頭最靚既外島都會係呢幾個月封島。

去寇立既人(外國人居多),都係諗住去SIMILAN既外島的。無得去外島既話,寇立其實係咩都無的(仲有個JAMES BOND ISLAND囉),當然,你都仲可以去騎大象。去瀑布游水。但對比布吉既多姿多采,寇立就好似死城一樣了。所以先會推出D 咁平既PACKAGE的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 182  發表于: 2012-10-04
freezefox:一來唔近巿區,二來4-10月對寇立而言係淡季,因為佢個頭最靚既外島都會係呢幾個月封島。
去寇立既人(外國人居多),都係諗住去SIMILAN既外島的。無得去外島既話,寇立其實係咩都無的(仲有個JAMES BOND ISLAND囉),當然,你都仲可以去騎大象。去瀑布游水。但對比布吉既多姿多 .. (2012-10-04 11:55) 

即係世外桃園...
對鐘意隨時出去酒吧飲下行下食下既人黎講...
唔會太欣賞...

如果你所講既條件有齊...又在市區的話...(就算唔在市區...但半小時車程左右...)
300b 1粒鐘按摩...已經唔可能了...

不過你咁既安排...先在市區玩下...再入去(hea)...係幾ok既安排!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 183  發表于: 2012-10-04
回 sun 的帖子
sun:即係世外桃園...
對鐘意隨時出去酒吧飲下行下食下既人黎講...
唔會太欣賞...
....... (2012-10-04 11:59)

因為得四日,無咩可以變通了。

你話有七日就唔同,三日係布吉呢邊,三日係寇立個邊,咁就寧靜與熱鬧都可以享有了。

個幾兩個鐘既車程,其實一D 都唔算遠的。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 184  發表于: 2012-10-04
freezefox:因為得四日,無咩可以變通了。
你話有七日就唔同,三日係布吉呢邊,三日係寇立個邊,咁就寧靜與熱鬧都可以享有了。
....... (2012-10-04 12:01) 

有7日我又唔會去布吉了... <<<< 講我自己咋...

人都係咁架啦...除非我唔駛撈啦...
成個星期都留在布吉我會悶死的...

有7日...我會3日在布吉...4日在曼谷...

再唔係...7日去麗江或九寨...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 185  發表于: 2012-10-04
回 sun 的帖子
sun:有7日我又唔會去布吉了...[表情] <<<< 講我自己咋...
人都係咁架啦...除非我唔駛撈啦...
成個星期都留在布吉我會悶死的...
....... (2012-10-04 12:10) 

下年我去沙巴。

九日……………

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 186  發表于: 2012-10-04
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 187  發表于: 2012-10-04
freezefox:下年我去沙巴。
九日……………[表情] (2012-10-04 12:22) 

沙巴去5-6日都好夠啦...

9日我可以去歐洲了...<<<< 對我黎講...hea太多真係會悶的...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 188  發表于: 2012-10-04
回 煙花 的帖子
煙花:我去成都+九溝...9日[表情] (2012-10-04 12:32) 

你去做人生大事...玩未得果2-3日?

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 189  發表于: 2012-10-04
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 190  發表于: 2012-10-04
回 煙花 的帖子
煙花:都有3日半O既~~ (2012-10-04 12:57) 

好過無啦...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2012-10-04
回 sun 的帖子
sun:沙巴去5-6日都好夠啦...
9日我可以去歐洲了...<<<< 對我黎講...hea太多真係會悶的... (2012-10-04 12:36) 

因為要避開假期……咁樣平好多。

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2012-10-04
freezefox:下年我去沙巴。
九日……………[表情] (2012-10-04 12:22) 

你唔潛水幾乎冇咩野玩 wor∼∼
9日,上完神山,睇完紅樹林,食完海鮮...
就...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2012-10-04
回 ODIN 的帖子
ODIN:你唔潛水幾乎冇咩野玩 wor∼∼
9日,上完神山,睇完紅樹林,食完海鮮...
就...[表情] (2012-10-04 17:56) 

話就話九日,第一日其實係夜機,去到都11點。可以唔計。最尾個日都係HEA埋個幾個鐘就上機,都唔計。

中間都仲有七日既。有三日會去比較僻少少既RESORT 到HEA 佢兩日。

就算唔潛水,都可以玩浮潛哎嘛!今次去布吉都無玩到,沙巴出外島又方便又快,一定要試番夠本。

另外仲有深海釣海,夜探海龜島睇海龜出世………

同埋,我呢幾個月可能會學潛水。希望去到沙巴之前學識,可以去潛下水啦。

反而神山唔知去唔去好………

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2012-10-04
freezefox:話就話九日,第一日其實係夜機,去到都11點。可以唔計。最尾個日都係HEA埋個幾個鐘就上機,都唔計。
中間都仲有七日既。有三日會去比較僻少少既RESORT 到HEA 佢兩日。
....... (2012-10-04 18:15) 

神山ma...
鍾意行山係幾好行的,海拔有5千幾米∼∼
浮潛都可以∼
但玩一日你咩都會厭∼
潛水你係學就快d學∼
天氣一轉冷,你就要等下一年∼