• 8631閱讀
  • 182回復

[東南亞]老狐遊記。動感沙巴 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 150  發表于: 2013-06-04
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:沙比島而家原來咁多人,我幾年前去覺得最好玩既係沙比島,因為當時係最少人……[表情]
我果陣仲要係搭六點幾第一班船去,去到頭半粒鐘得我一家三個人,好似係私人島咁,個感覺好正。[表情]
雖然之後陸續有人黎,不過最多果陣都只係講緊幾十人……[表情]  (2013-06-04 02:09) 

沙巴都係強國人鐘意去既旅遊點之一。有團就實多人。沙巴同馬奴干都係攪團既熱門地點。所以呢兩個島特別多人。

你個陣六點有第一班船架啦咩?咁早?我問過要八點先有第一班船喎。不過其實都好夠。咁早去個島無咩人的。 D 人要九點打後先開始入島,十點左右入面D 枱就會坐滿人了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 151  發表于: 2013-06-04
回 freezefox 的帖子
freezefox:沙巴都係強國人鐘意去既旅遊點之一。有團就實多人。沙巴同馬奴干都係攪團既熱門地點。所以呢兩個島特別多人。
你個陣六點有第一班船架啦咩?咁早?我問過要八點先有第一班船喎。不過其實都好夠。咁早去個島無咩人的。 D 人要九點打後先開始入島,十點左右入面D 枱就會坐滿 .. (2013-06-04 09:39) 

我果陣住 shangri-la,佢地有自己碼頭,無記錯的話六點幾就有船出去……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 152  發表于: 2013-06-04
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:我果陣住 shangri-la,佢地有自己碼頭,無記錯的話六點幾就有船出去…… (2013-06-04 14:03) 

咁早真係無咩人會出發。呢個班次長期要取消都似………

PACIFIC 酒店個私人碼頭同巿中心個公眾碼頭好似都要八點先開始有船。

離線kcwjames25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 153  發表于: 2013-06-04
正 , 想去下旅行
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 154  發表于: 2013-06-10
唔想爛尾,繼續放埋最尾兩日D 相。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 155  發表于: 2013-06-10
第七日我地繼續出外島。繼沙比、馬慕迪後,淨番既就係馬奴干島。係三個外島中最大的一個。今日既活動主要係玩齊佢D 水上活動。

第一估玩既係滑翔傘!

快艇會拖住我地周圍去,時高時低咁,都幾好玩的。

[ 此帖被freezefox在2013-06-10 11:42重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 156  發表于: 2013-06-10
第一次飛上去仲比我見到隻海龜添。不過開唔切部相機,影唔到隻海龜。

由上面影番落黎既相:

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 157  發表于: 2013-06-10
飛完上天就潛落海,我地JOIN 左個海底漫步既活動,潛落海底大概5米深既地方睇魚。

係海中心佢地有個浮台,提供氧氣。我地就咁戴住個頭盔就可以「行」落水底了:

一落到去,已經見到好多小丑同D 葵!仲要好近好近:

尋日咁辛苦潛落去影小丑,仲要影得唔靚,宜家咁輕鬆就影到咁清楚。諗番都有D 傻仔。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 158  發表于: 2013-06-10
同沙灘邊唔同,呢到出現既全部都係珊瑚魚,不再是雜魚了。當然係靚好多。

呢條好似叫多彩龍之類:

然後工作人員就比D 面包我地引下D 魚。其實周圍咁多魚,唔駛面包都得。不過,一有少少面包囉喎,場面更震撼咁解者。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 159  發表于: 2013-06-10
周圍真係好多珊瑚呢:

佢地其實有個攝影師幫我地影相的。不過………佢既裝備好似仲渣過我個D 喎………

佢地又會拎D 海星呀之類既野上黎比你摸下。下圖紅色個件,唔係水草黎的,係草星。海星的一種。識郁架。

本來,拎D 海星呀之類既野比你摸下,摸完放回原處,都OK 既。但估唔到佢地竟然連成個小丑竇都拎埋上黎比客人玩………

咁就好似唔係幾好了………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 160  發表于: 2013-06-10
郁魚個陣,點魚會瘋狂咁圍住你,仲會係咁啄你隻手添:

場面都幾誇張架:

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 161  發表于: 2013-06-10
臨走前,再同D 小丑影下沙龍先。係海床個D,唔係拎起比人摸個D。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 162  發表于: 2013-06-10
返返外島既碼頭,係岸邊竟然可以見到呢類海龍:

好耐以前我都曾經養過,但其實係養唔到的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 163  發表于: 2013-06-10
順帶一提,我地係返返去沙比島既沙灘先既。跟住先會再去馬奴干島。

今次比我地見到科莫多龍既大人版了:

對眼發藍光既?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 164  發表于: 2013-06-10
抖左一陣,我地又出發玩第三樣水上活動:水上電單車了!真係好刺激架!但我只係識直衝,仲未識片彎………