• 8629閱讀
  • 182回復

[東南亞]老狐遊記。動感沙巴 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 165  發表于: 2013-06-10
跟手我地就返返去馬奴干島休息。馬奴干島比其他幾個外島都要大。今日人唔算多,就更顯個沙灘好闊好空曠啦。

呢到其實仲有住宿既地方,可以比人係到過夜的。

不過一入夜,咩都無,悶都悶死。

四點鐘最後一班船離開,返返巿中心了。回程時,風起雲湧,睇黎又係要落大雨了!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 166  發表于: 2013-06-10
返到巿區,又係餐肚既時候。次次係外島到都食唔餓的。今次揀左味雅雞飯。對香港人黎講,呢間野係好出名的,幾乎個個去沙巴都會幫襯下佢。

但好認真, D 馳名既海南雞飯,一D 都唔好食!普通過普通!咁既水準,香港周街都食到。

海南雞雞,我覺得最好食都係新加坡既!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 167  發表于: 2013-06-10
呢個時候,大雨終於降臨。沙巴天氣就是如此。上一刻鐘陽光普照,下一秒鐘狂風雷暴。轉個頭又會萬里晴空。真係好難掌握。

好在酒店只係係對面馬路,仲要有條天橋連住,話之落幾大雨了:

欣賞下雨景,嘆埋杯拉茶先算。沙巴D 拉茶真係幾好飲的。夠哂滑。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 168  發表于: 2013-06-10
食完雞飯,返返酒店,真係比我講中,個天已經放晴了。仲要夕陽西下,斜輝映照,襯托十分美麗既晚霞,只係由酒店望出去都咁靚:

所以決定第一時間,又出去影日落了!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 169  發表于: 2013-06-10
好!暫時放住咁多先。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 170  發表于: 2013-06-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:
返到巿區,又係餐肚既時候。次次係外島到都食唔餓的。今次揀左味雅雞飯。對香港人黎講,呢間野係好出名的,幾乎個個去沙巴都會幫襯下佢。

海南雞飯真係唔駛諗,同新加坡既差好遠,就算肉骨茶都係……

沙巴最好食既都係奶油虎蝦同埋雪條……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 171  發表于: 2013-06-10
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:海南雞飯真係唔駛諗,同新加坡既差好遠,就算肉骨茶都係……
沙巴最好食既都係奶油虎蝦同埋雪條……[表情] (2013-06-10 13:27) 

無食過雪條添!

離線ArreatSummit
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 172  發表于: 2013-06-10
黎緊十月可能去布吉
如果唔識遊水玩海底漫步有冇問題
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 173  發表于: 2013-06-10
留名支持繼續睇靚相
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 174  發表于: 2013-06-10
回 ArreatSummit 的帖子
ArreatSummit:黎緊十月可能去布吉
如果唔識遊水玩海底漫步有冇問題[表情]  (2013-06-10 21:16) 

無問題。我太太同個仔都唔識游水的。一來有氧氣提供,二來有工作人員跟實。話就話「漫步」者,其實都係企定定既多。嚴格黎講無咩要做的。

其實就算你去潛水,佢都唔理你識唔識游水的。一樣可以比你參加。

不過我唔知布吉有冇海底漫底玩喎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 175  發表于: 2013-06-10
回 kevin6543 的帖子
kevin6543:留名支持繼續睇靚相[表情] [表情]  (2013-06-10 21:50) 

聽日我再放D 日落相係隔離個個TOPIC。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 176  發表于: 2013-06-10
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:海南雞飯真係唔駛諗,同新加坡既差好遠,就算肉骨茶都係……
沙巴最好食既都係奶油虎蝦同埋雪條……[表情] (2013-06-10 13:27) 

可能係我唔識欣賞,我覺得沙巴D 地道小食其實好多都好一般………

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 177  發表于: 2013-06-10
freezefox:無問題。我太太同個仔都唔識游水的。一來有氧氣提供,二來有工作人員跟實。話就話「漫步」者,其實都係企定定既多。嚴格黎講無咩要做的。
其實就算你去潛水,佢都唔理你識唔識游水的。一樣可以比你參加。
....... (2013-06-10 22:40) 

應該有....暫昤睇旅行社ge自費項目單張
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 178  發表于: 2013-06-10
回 ArreatSummit 的帖子
ArreatSummit:應該有....暫昤睇旅行社ge自費項目單張 (2013-06-10 23:12) 

沙巴個到,旅行社標價成RM280一個人!即係差唔多700蚊!太貴了。

我講價講到RM150 先肯比錢!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 179  發表于: 2013-06-10
freezefox:沙巴個到,旅行社標價成RM280一個人!即係差唔多700蚊!太貴了。
我講價講到RM150 先肯比錢! (2013-06-10 23:18) 

咁最後個價應該同布吉差唔多~

布吉就海底漫步1500銖 15 mins 即係港幣約375;  空中飛人 600銖20mins, 我估係海上降落傘; 潛水2 hr 2000銖 等等...