• 13406閱讀
  • 358回復

AVEEGO遊戲討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2013-08-09
回 KeL 的帖子
KeL:

有時間再睇下[表情]

THANK YOU
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2013-08-19
yff改變計分會唔會影響呢度d進攻分同防守分?
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2013-08-19
回 可可粉 的帖子
可可粉:
yff改變計分會唔會影響呢度d進攻分同防守分?[表情]  

有少少,無得睇每週球員分數。
但係,見到遊戲區可能要停版,我都唔想搞了,打算放棄。
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2013-08-19
回 lamho 的帖子
lamho:有少少,無得睇每週球員分數。[表情]
但係,見到遊戲區可能要停版,我都唔想搞了,打算放棄。[表情] (2013-08-19 12:51) 

睇多兩週 YFF 搞成點再決定啦,始終你個 game 彈性高 d,week 5 至開始都得。

(但最後真係無得睇每週球員分數就......唉)
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2013-08-19
回 國球旗 的帖子
國球旗:
睇多兩週 YFF 搞成點再決定啦,始終你個 game 彈性高 d,week 5 至開始都得。
(但最後真係無得睇每週球員分數就......唉)

OKAY
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2013-08-19
回 freezefox 的帖子
freezefox:
不如搵贊助我地自己好友攪番個GAME 黎頂死YAHOO 啦。[表情] [表情]  

其實好友可以搞個類似YFF既遊戲出黎,我暫時諗到係以前AVEEGO既傳統版1。

首先,球員價錢跟返Yahoo!(因為我唔識點計,所以跟返佢計算數)。

之後,排陣方面,玩家就用Excel排陣,排完個陣放去網上試算表,咁就可以互相睇陣。

最重要既,計分方面,利用whoscored計分,到時計分比重可以由自己主持人定(例:PI、TW果D可以轉返做0.5分)。

如果SET好哂以上所有野響EXCEL,之後就可以玩緊YFF咁。

玩到YFF,自然所有GAME可以重開。

缺點1係球員既數據整唔到,因為每週逐個計有排計,不過,如果睇數據的話,其實直接睇whoscored就得,佢有累積所有球員數據

缺點2係whoscored計分要將進攻分&防守分&傳球分放入Excel,果度用少少時間,不過如果有3,4人負責計分,呢個唔係大問題

大家睇完有無咩意見/唔明。(其實只要事前麻煩工夫做完,咁日後可以自己搞GAME,遊戲區就唔洗受Yahoo影響)
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2013-08-19
另外諗到,仲有一個缺點3。

就係遊戲好難可以再玩到偷人,因為要有人時常留意價位變動,然後更新價位,好麻煩。

所以,價錢唯有等一週所有賽事完哂之後,一次轉價,之後響下一週截陣前都唔會再變價。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2013-08-19
回 lamho 的帖子
lamho:其實好友可以搞個類似YFF既遊戲出黎,我暫時諗到係以前AVEEGO既傳統版1。
首先,球員價錢跟返Yahoo!(因為我唔識點計,所以跟返佢計算數)。
....... (2013-08-19 20:49) 

你講到好似好容易咁既?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2013-08-19
回 freezefox 的帖子
freezefox:
你講到好似好容易咁既?[表情]

其實都好難架
不過而家咩方法都要諗下,起碼唔洗坐以待斃。
暫時可能你覺得好虛無,我會用D時間證明個可行性。
[ 此帖被lamho在2013-08-19 21:41重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2013-08-19
回 lamho 的帖子
lamho:其實都好難架[表情]
不過而家咩方法都要諗下,起碼唔洗坐以待斃。[表情]
暫時可能你覺得好虛無,我會用D時間證明個可行性。[表情]
 (2013-08-19 21:39) 

等你好消息。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2013-08-20
freezefox:
等你好消息。

而家D野正常返,唔洗再諗。
[ 此帖被lamho在2013-08-21 11:38重新編輯 ]
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2013-08-20
確定參加之好友 (目前: 3名/名額: 20名)
1. 怒射角球旗
2. 魚蛋
3. OldSosad

繼續招募有興趣既好友參加,由於遊戲需花大量時間精神,報名前請仔細考慮能否堅持到尾。

當人數達到20名,遊戲將會開始。

有意參加者請回答以下資料

1. 你的意願
會參加 / 再睇下YFF情況(有興趣) / 不會參加 (除非主持人轉玩法) (可建議)

2. 若然你係會參加/有興趣,你會參加哪一個聯賽?
A聯賽(傳統) / B聯賽 (創新)

3. 其他意見 (例:投標方面,排陣方面)

謝謝!!!

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2013-08-20
lamho你又係何等屈機
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2013-08-20
回 KeL 的帖子
KeL:
lamho你又係何等屈機[表情] [表情] [表情]  

冠軍團隊阿頭親自黎笑我

我而家係度搞返自己D野去忘記傷痛

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2013-08-20
回 lamho 的帖子
lamho:冠軍團隊阿頭親自黎笑我[表情]
我而家係度搞返自己D野去忘記傷痛[表情]
....... (2013-08-20 21:58) 

冠軍?幻覺黎架姐

你整隻game整到咁pro我邊敢笑你