• 3804閱讀
  • 93回復

對阿仙奴vs車路士既分享 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2005-08-22
我們需要的是大家的理智討論

包容不同意見

文章暫時上鎖至明日下午

如發現任何版友再因此事發生爭執,本文及該等文章將永久上鎖卅刪除

垃圾桶,助理壇主
二零零五年八月二十二日晚上十一時三十八分
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線hung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2005-08-23
下面是引用arsenal於2005-08-22 12:24發表的:
我覺得車仔夠米蘭巴塞打
話晒都win過呀,諗真d車仔個陣其實都好勁...後防有terry and gallas , 中場有mekelele, esieen and lampard , 側擊有robben and swp.....點會唔夠米蘭巴塞打

terry and galas is strong, they lost 1 goal only in 19 games when they are in the starting 11
離線hung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2005-08-23
下面是引用freezefox於2005-08-22 16:29發表的:
喂,喂,喂。又係你!你次次留言都好挑釁喎!
.......

thx freezefox
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2005-08-23
大家討論還討論,咪再互相攻擊啦。否則我地又會失去一個可以分享意見既好地方架啦。

可以否定對方,反駁對方,言之成理即可。個d:「你好串」、「佢好白痴」既說話,可免則免囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2005-08-23
呢場ars輸雲加(排陣, 戰術 ), 同埋輸運

一開始擺個451, 想守?咁點解唔索性叫兩閘唔好上
封晒車仔d長傳, 咁樣兩翼都無乜位
亨利無態打左咁多場都知
仲搵佢打單箭頭..
點入波..
pires之前幾場都搵佢試打中間都知佢打中間唔掂啦..
佢咁無態,點解仲比佢打晒全場...
仲有點解唔搵托尼mark豬油巴..
社區盾已經見到辛達路斯搞佢唔掂...
仲有d驚左佢 im

不要忘記,足球是最快樂的!
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2005-08-23
佢買都買左啦

而家最大問題係viera走左真係好唔掂,,仲有senderos真係唔掂

高就高啦,,但對住杜奧巴果d坦克車就怯晒...咁你點打呀?

進攻,我覺得唔夠放

輸緊一球都無咩力反撲咁
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2005-08-23
下面是引用Batigol於2005-08-23 15:07發表的:
呢場ars輸雲加(排陣, 戰術 ), 同埋輸運
一開始簫?51, 想守?咁點解唔索性叫兩閘唔好上
封晒車仔d長傳, 咁樣兩翼都無乜位
亨利無態打左咁多場都知
.......

我覺得雲格排得幾有心思, 我諗雲格知道車仔實搵人貼身mark住亨利 , 所以叫佢多點出黎攞波 , 唔好留係禁區入面等波到 , 做二傳分波交俾入(攝)既隊友 , 特別係皮利斯 , 龍格寶 , 因為佢地入(攝)時間準 , 而亨利自己亦可以做遠射 , 令車仔防不勝防 , 打亂佈署 , 呢招本來係龍格寶傷出前幾有作用 , 不過傷出後就個效果無左 , 雲佩斯出到黎既作為好少 , 搞到要靠亨利單天保至尊 , 間中都係靠希比突破 , 其他人都係做駁腳多 , 而呢個時候既阿仙奴更加想求和。

直到阿仙奴失波之後 , 其他人先肯上前d , 傳送亦都較之前爽手, 迫到車仔禁區前 , 不過始終為時已晚......

可能好多人都覺得亨利既狀態普通 , 威脅力低 , 係輸波既關鍵之一 , 但係我覺得如果亨利下下靠個人能力突破 , 佢體力消耗會好大 , 俾人踢傷機會都好高 , 而且過幾日又要打多場 , 我估佢想留力應付之後既比賽先冇咁突出。
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2005-08-23
下面是引用arsenal於2005-08-23 20:59發表的:
我覺得雲格排得幾有心思, 我諗雲格知道車仔實搵人貼身mark住亨利 , 所以叫呇h點出黎攞波 , 唔好留係禁區入面等波到 , 做二傳分波交俾入(攝)既隊友 , 特別係皮利斯 , 龍格寶 , 因為呇a入(攝)時間準 , 而亨利自己亦可以做遠射 , 令車仔防不勝防 , 打亂佈署 , 呢招本來係龍格寶傷出前幾有作用 , 不過傷出後就個效果無左 , 雲佩斯出到黎既作為好少 , 搞到要靠亨利單天保至尊 , 間中都係靠希比突破 , 其他人都係做駁腳多 , 而呢個時候既阿仙奴更加想求和。
直到阿仙奴失波之後 , 其他人先肯上前d , 傳送亦都較之前爽手, 迫到車仔禁區前 , 不過始終為時已晚......
.......

亨利一直都不在狀態
靠佢就死

又唔用柏金
呢d大賽球員, 重要時刻好有用

離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2005-08-23
下面是引用Batigol於2005-08-23 23:15發表的:
亨利一直都不在狀態
靠妠N死
又唔用柏金
.......

柏金好似傷傷地....
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2005-08-23
下面是引用mach仔於2005-08-23 23:28發表的:
柏金好似傷傷地....

係咩???
我淨知道賽前話reyes有少少傷

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2005-08-24
下面是引用arsenal於2005-08-23 20:59發表的:
我覺得雲格排得幾有心思, 我諗雲格知道車仔實搵人貼身mark住亨利 , 所以叫呇h點出黎攞波 , 唔好留係禁區入面等波到 , 做二傳分波交俾入(攝)既隊友 , 特別係皮利斯 , 龍格寶 , 因為呇a入(攝)時間準 , 而亨利自己亦可以做遠射 , 令車仔防不勝防 , 打亂佈署 , 呢招本來係龍格寶傷出前幾有作用 , 不過傷出後就個效果無左 , 雲佩斯出到黎既作為好少 , 搞到要靠亨利單天保至尊 , 間中都係靠希比突破 , 其他人都係做駁腳多 , 而呢個時候既阿仙奴更加想求和。
.......

大部分都同意, 雲格本來的算盤係幾有心思, 可惜佢計劃中最重要棋子之一的龍仔傷出,
打亂哂部署, 之後遲遲唔肯換人就係失策, 唔換拍金出來打三前鋒盡地一博就更失策,
好多人話柏金都未必有力撕破車仔防線或可能有傷等等, 但, 第一,
換柏金出來並不寺等於要佢負起全部進攻負責, 唔須要佢去撕破防線, 佢閱讀球賽能力高,
用佢負責效炮, 在關鍵時刻能做一些致命傳送就可以, 炮彈頭就留返亨利雲佩斯啦,
而且柏金間中亦會有一些刁鑽遠射, 對待密集式防線, 此亦為一上策~~
至於有傷嘛, 佢係黃昏球員, 雲格咁有經驗, 當然會就住佢, 如真係仲有傷, 後備都冇佢份啦,
既然有後備, 傷極有限, 而且只係打十分鐘, 會偒得去邊?? 真係仲須要佢留力???
輸少當嬴就更唔通, 10分鐘乜都可以發生啦, 曾作為全季不敗的球隊, 點會有這樣的心態,
倒轉講, 一粒又係輸, 兩粒又係輸, 當然更應該換哂前鋒入來最後拼博, 係咪?

(我都係討論咋, 如有不中聽, 先say sorry~~)  
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2005-08-24
正~多左咁多長篇大論o既會員~
只愛足球
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2005-08-24
arm arm0係電視睇精華....
杜奧巴0個球真係越位
絕對無錯....
唉....亞記好唔抵...
呢場應該和...
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2005-08-24
下面是引用melvin64於2005-08-24 01:23發表的:
大部分都同意, 雲格本來的算盤係幾有心思, 可惜坉p劃中最重要棋子之一的龍仔傷出,
打亂哂部署, 之後遲遲唔肯換人就係失策, 唔換拍金出來打三前鋒盡地一博就更失策,
.......

龍格堡未傷出前都唔見得攻勢有幾有威脅

始終覺得雲加呢場太保守
一開始排個陣已經有問題
龍格堡意外傷出只係藉口

離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2005-08-24
下面是引用tc2218於2005-08-24 01:42發表的:
arm arm0係電視睇精華....
杜奧巴0個球真係越位
絕對無錯....
唉....亞記好唔抵...
呢場應該和...

收拾心情應付之後既比賽, 或者今年專心打歐聯可能有驚喜

始終聯賽呢d長途戰, 以現時ars人腳幾難捱
聯賽多d比新仔打, 主力攻歐聯話唔定真係有意外收獲