• 8537閱讀
  • 107回復

[緊急]集中討論:死壇、食post 既原因所在! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線銘〝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2007-09-02
引用第89樓垃圾桶2007-09-02 01:07發表的“”:
yes

冇得UPGRADE?@@
用緊咩chipset?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2007-09-02
引用第90樓銘〝2007-09-02 01:44發表的“”:
冇得UPGRADE?@@
用緊咩chipset?

一upgrade就要用錢了.....
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2007-09-02
今日又好似好左少少,原因何在?
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2007-09-02
引用第92樓迪神2007-09-02 02:23發表的“”:
今日又好似好左少少,原因何在? [表情]

係咪就係因為上星期桶少set左咩人數限制?
只愛足球
離線CKL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2007-09-02
琴日只係得12點後間唔中一死

之後又上得番

真係好神奇
離線siman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2007-09-02
引用第86樓垃圾桶2007-09-02 00:55發表的“”:

我問兩個問題喎, 係邊個先?

而家2秒reload 都OK, 睇下可唔可以set 每個ip 只係可以有一個session? (or more than one, just limited)

可能係有D人開幾十個page 先搞到咁忙... 琴日都係入波同完場既時候先有1040
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2007-09-02
引用第95樓siman2007-09-02 12:35發表的“”:
我問兩個問題喎, 係邊個先?
.......

limit session可以一試

但係有事既時候就會好大件事

我就唔可以開多一個session做admin function

apache一limit就全部apache connection

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線siman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2007-09-02
今晚BLA vs MAC 個直播係咁食post

但隔離車仔同其他topic 就無事喎, 點解會咁呢? 個table 有事?
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2007-09-04
引用第76樓垃圾桶2007-08-29 19:48發表的“”:
celeron 700 mhz, 256MB sd ram, 40G hd
log睇到係全部都係mysql too busy, 太多connection

我想問下,可唔可以自己拎部server去放架.........
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2007-09-04
引用第98樓任天痕2007-09-04 16:51發表的“”:
我想問下,可唔可以自己拎部server去放架.........

當然可以
不過.......買同埋maintaince都會煩好多

垃圾桶四Be
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2007-09-04
引用第99樓垃圾桶2007-09-04 17:35發表的“”:
當然可以
不過.......買同埋maintaince都會煩好多

咁同佢租,係咪佢地都包埋硬件的任何維護架..........?

者係你用緊個server壞左,佢地包整好,整唔好,另外會俾個部你咁ge.......?

我公司遲下會upgrade大部份server,可能有的P4 Server唔要......
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2007-09-04
引用第100樓任天痕2007-09-04 22:27發表的“”:
咁同佢租,係咪佢地都包埋硬件的任何維護架..........?
者係你用緊個server壞左,佢地包整好,整唔好,另外會俾個部你咁ge.......?
.......

係.....無錯....

垃圾桶四Be
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2007-09-04
引用第100樓任天痕2007-09-04 22:27發表的“”:
.......

咦? 即係任兄遲下可以贊助一部server, 電腦我唔係太熟, 但就咁睇似乎係一個好消息喎, 係咪呀?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2007-09-04
引用第102樓麻凡2007-09-04 23:45發表的“”:
咦? 即係任兄遲下可以贊助一部server, 電腦我唔係太熟, 但就咁睇似乎係一個好消息喎, 係咪呀? [表情]

不過我地真係無咁多精力去睇部server....

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2007-09-05
引用第103樓垃圾桶2007-09-04 23:51發表的“”:
不過我地真係無咁多精力去睇部server....

下?我地比部server 佢喎……replace 宜家呢部喎………

關你有冇精力「睇多部」server 咩事?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!