• 2546閱讀
  • 67回復

淫照風暴之萬箭穿心 無線懶理投訴破紀錄 阿嬌上《勁歌》繼續捱轟 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2008-02-22
引用第58樓sakura_32120042008-02-22 15:46發表的“”:
網絡將人性中的黑暗面無限放大
將人性中的貪婪虛偽隱藏得微妙 卻又能發揮遠大的影響力

其實我而家見d人成日post果d歌仔...都幾嘔心的...我都覺得煩...

因為真係比佢地入倒位...不過呢d都唔係無啦啦...有"達那"的了...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2008-02-22
引用第53樓freezefox2008-02-22 15:15發表的“”:
我好認同你既睇法。
.......

網絡世界係一個 virtual world,任何人都可以隱藏自己真正身份,做任何事情都不需負上任何責任。

係呢個世界完全無皇管,不受地域限制,係一個國家犯法既事情,你可以轉個彎去另一個法律不同既國家度做,就完全不受限制。

而最恐怖既就係呢個世界好易被「有心人」利用,達到某些目的。

今次事件,所謂既「奇拿」,無論佢係一個「有心」既組織定係一個無聊人(我傾向相信係前者),就係利用網絡世界既特性,將整件事既效果放到最大,對某些集團/人物報復、私下制裁,視警方如無物,視法律如無物,確實令人心寒。

而今次輸家包括﹕

- 完全不明網絡運作既警方輸得一敗塗地
- 進退失據、處理不當既娛樂公司及旗下商品(藝人)輸得一敗塗地
- 被人利用完還高呼「奇拿萬歲」既網民更加輸得一敗塗地

而今次贏家包括﹕

- 多日頭條,銷量大增,仲出埋號外既傳媒
- 利用網絡成功打擊某集團既「奇拿」(可能同上面係同一集團)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2008-02-22
引用第57樓sun2008-02-22 15:46發表的“”:
我...唔亂搞男女關係...唔淫蕩...唔啪丸...唔自拍4級...
我點解唔可以set自己既標準高d...?
.......

萬眾起身拍掌...
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線啊謝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2008-02-22
引用第61樓火鳳凰2008-02-22 15:57發表的“”:
而今次贏家包括﹕
- 多日頭條,銷量大增,仲出埋號外既傳媒
- 利用網絡成功打擊某集團既「奇拿」(可能同上面係同一集團)

[認真]應該仲有死亡筆記,我有fd因為呢件事而睇,感覺上好似幫左佢做宣傳[/認真]
離線反傳統
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2008-02-22
引用第27樓freezefox2008-02-22 02:34發表的“”:
其實我真係諗唔明,呢句係咪真係咁有問題!
.......

較軟性既詞???
那已經不知說什麼好
大家既睇法都大大不同...
你有你既看法
離線反傳統
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2008-02-22
引用第57樓sun2008-02-22 15:46發表的“”:
我...唔亂搞男女關係...唔淫蕩...唔啪丸...唔自拍4級...
.......

同意...
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2008-02-22
.......

絕對同意
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2008-02-22
很嘔心
希望佢會退出娛樂圈