• 2548閱讀
  • 67回復

淫照風暴之萬箭穿心 無線懶理投訴破紀錄 阿嬌上《勁歌》繼續捱轟 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2008-02-21
引用第14樓任天痕2008-02-21 14:50發表的“”:
好多email都叫人投訴.......
反對TVB星期三23:05《勁歌金曲》出現鍾欣桐
  作出嚴正投訴

.......

其實我真係覺得佢唔應該再出黎...呢d場合...

真係好大影響架...

偽人係好應該同自己做過既事負上責任...至少一年半載唔好出黎...

等事件淡忘...咁d人對佢印象無咁差同埋比人冷靜下件事麻...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2008-02-21
引用第13樓goaheadpls2008-02-21 14:48發表的“”:
但個樣就.... [表情]

佢個樣好差咩? 都靚過好多人喎...

但肥方面...我都唔會駁你.....

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2008-02-21
仲有呀...而家出反黎又無哂事咁...私下會唔會仲鬆毛鬆翼呢?

設計對白:

"車...我咁樣都大把人撐我...我下次再勁D都仲得"

離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2008-02-21
欣宜依家正面好多啦....阿媽走左之後大把長輩支持佢!

阿嬌有英皇頂住.... 萬大事都唔怕
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2008-02-21
引用第17樓sun2008-02-21 15:30發表的“”:
仲有呀...而家出反黎又無哂事咁...私下會唔會仲鬆毛鬆翼呢? [表情]
設計對白:
"車...我咁樣都大把人撐我...我下次再勁D都仲得"
.......

而家已經係好勁喇喎......再勁Dge只有玩SM、變態、被虐..........
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2008-02-21
引用第19樓任天痕2008-02-21 15:54發表的“”:
而家已經係好勁喇喎......再勁Dge只有玩SM、變態、被虐..........

陳xx多女濫交你都好似話正常...佢玩呢d有咩唔得?

離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2008-02-21
引用第20樓sun2008-02-21 16:01發表的“”:
陳xx多女濫交你都好似話正常...佢玩呢d有咩唔得? [表情]

可能佢已經玩左呢.....不過果次咁啱相機冇電之嘛!
離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2008-02-21
引用第21樓雲雀2008-02-21 16:04發表的“”:
可能佢已經玩左呢.....不過果次咁啱相機冇電之嘛! [表情]

可能響另外一部電腦度就真!
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2008-02-21
引用第22樓goaheadpls2008-02-21 16:09發表的“”:
可能響另外一部電腦度就真!

有都係發生呢件事後,全部燒毀........
離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2008-02-21
引用第23樓任天痕2008-02-21 16:21發表的“”:
有都係發生呢件事後,全部燒毀........

拍得呢D相都係想keep住日後睇,
所以應該冇咁易全部燒毀晒既。收得密D就真!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2008-02-22
投訴鍾欣桐這個淫照女主角在青少年喜歡看的節目時段出現,對家中小朋友
有不良影響,敗壞社會風氣,令小朋友以為拍祼照只是天真及傻的表現!

個理由根本完全唔成立!

哎………其實大家有冇諗清楚,「拍裸照」同「被人惡意公開私人相片」係完全兩件事?

一個拍過三級片或影過全祼寫真既既女星,都可以上電台做節目、領獎、頒獎!大家完全唔會認為佢「敗壞社會風氣」!有冇人好憎鄭文雅架?有冇人好睇唔起舒琪架?無喎!

但係未經自己同意下,被人惡意公開自己私人相片既人,係受到傷害既同時,反而仲要被人口誅筆伐!周圍send 相睇相傳相個d 就唔係傷風敗德!當時人就傷風敗德!好野,好野!好一個賊喊捉賊!

即係等如,一個被人強姦或非禮既人係有罪既,因為佢唔再純潔啦!污穢不堪啦!應該要吊死佢!嘩!呢d 咩思想黎架?宜家仲係封建時代呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2008-02-22
引用第25樓freezefox2008-02-22 01:46發表的“”:
投訴鍾欣桐這個淫照女主角在青少年喜歡看的節目時段出現,對家中小朋友
有不良影響,敗壞社會風氣,令小朋友以為拍祼照只是天真及傻的表現!
個理由根本完全唔成立!
.......

我覺得最大問題係阿Gill講左~~

<<我以前好天真、好傻>>

佢依個理由好假~~~

比人覺得佢好'偽'既感覺~~~

做藝人~~

唔多唔少都會有人當藝人係自己既偶樣~~

佢自己咁既榜樣~~~

你叫D~~普通市民點睇佢好呢
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2008-02-22
引用第26樓utadahikaru202008-02-22 01:59發表的“”:
我覺得最大問題係阿Gill講左~~
.......

其實我真係諗唔明,呢句係咪真係咁有問題!

你可以講,我個陣好蠢!好白痴!影埋D 咁既相!

當然,當事人自然係希望淡化自己係事件上既錯誤,所以用D 較軟性既詞彙。即係「天真」同傻!

但無論係天真、傻、蠢、白痴!講黎講去,個意思都係差唔多。都係承認當初影呢D 相無經過深思熟慮,留有今日後患,結果自食其果!但點無用腦諗又好,點衰都好!始終係私人既行為,同公眾根本一D 關係都無!

周圍放咸相既,唔係佢地喎!大佬!係傳媒呀!係我地呀呢班網友呀!!!!

大家究竟有冇諗清楚!邊個先係真正「傷風敗德」呀!!!投訴人個班,我恐妨唔少有份周圍SEND 相喎!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2008-02-22
引用第27樓freezefox2008-02-22 02:34發表的“”:
其實我真係諗唔明,呢句係咪真係咁有問題!
.......

但無論係天真、傻、蠢、白痴!講黎講去,個意思都係差唔多。~~

好有分別~~

天真

在古代,天真是指心地純真,性情直率,沒有做作和虛偽,擁有人天生的真摯。

形容小孩「天真活潑」、「天真無邪」,都是建基於以上的解釋。

在現代,天真衍生出第二個解釋,指頭腦簡單,容易受假象迷惑而上當。

古代和現代的解釋似乎是因果關係,因心裡真摯,故易受欺騙。

指頭腦簡單,容易受假象迷惑而上當。~~

佢點睇都唔似啦~~下話
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2008-02-22
引用第28樓utadahikaru202008-02-22 03:02發表的“”:
但無論係天真、傻、蠢、白痴!講黎講去,個意思都係差唔多。~~
.......

你好似唔太明我講咩。

天真咩意思唔重要!我亦唔相信佢去影呢d 相係「天真」(仲有,我唔明你d 所謂古代、現代既傳釋係點黎………)!

但問題係,即使佢影呢d 相唔係因為天真,去到最盡最盡,佢都只係蠢!鬧盡d 都係「白痴」!

即係,個分別就係由「天真」去到「蠢」!就係咁簡單!但無論係天真,定係蠢!都係個人既問題,影響既係個人(至少呢件事上係!)個人行為既缺憾,關公眾咩事?即係你蠢,你炒燶股票,都係蝕自己錢者,我可唔可以鬧你哎?

天真,係美化既詞彙咁解者!佢唔係天真,但斷斷你都無可能將佢呢種行為歸納為「賤格」、「卑鄙」、「無耻」、「惡毒」、「陰險」………所有有傷害性既形容詞。

講黎講去,你頂多咪鬧佢蠢!咁蠢對公眾無影響架喎!

你可以鬧佢荒淫,只要你本身亦係反對婚前性行為就得!

你亦可以話佢虛偽,但成個娛樂圈都虛偽架啦!我又唔明做咩係要淨係啄佢一個!究竟宜家既批評,同佢既行為,係咪真係balance?即係,佢做過咩真係要我地咁樣去煮死佢呢?我真係好疑惑………

佢既然都無做過傷天害理既事,你故然可以唔喜歡佢,咪咪理佢囉!但今日出黎踩多佢幾腳既,似乎好大怨氣,覺得佢十惡不赦佢!我真係我想知道佢邊忽得罪大家………