• 10304閱讀
  • 259回復

[其他]廉價旅遊一問 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 225  發表于: 2010-03-04
引用第222樓「隱」2010-03-03 13:07發表的“”:
sun姐...我同d朋友決定左....返長隆玩 [表情] [表情] [表情]
.......

長隆最好玩既其實係個水上樂園,雖然水質唔算乾淨,但係大部份遊戲設施都算新穎同刺激,不過唔知三月開左未……

馬戲團就…… 都唔可以話唔好睇既…… 不過我對於強迫一的野生兇猛動物去做一的有違本性既節目有所保留,眼到佢地被所謂既馴獸師強迫做動作,所有觀眾熱烈拍掌之際,我只感到可悲……

不過呢的只係個人感覺,可以唔駛理我……

住我上次住係祈福,二百幾蚊一廳兩房,我同我太太帶住三個小朋友 (我個女同兩個侄仔) 都夠住,我住果間尚算新,不過就要自己 book 車或搭的士去水上樂園或馬戲團……
[ 本文被火鳳凰在2010-03-04 14:44重新編輯 ]
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 226  發表于: 2010-03-04
聽聞長隆遲下會搬遷到珠海附件, 原址會起樓.
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 227  發表于: 2010-03-04
引用第226樓seattleqoo2010-03-04 16:15發表的“”:
聽聞長隆遲下會搬遷到珠海附件, 原址會起樓.

吓? 達地係長隆個老細買左架喎...唔通佢想入地產界?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 228  發表于: 2010-03-04
引用第225樓火鳳凰2010-03-04 14:39發表的“”:
長隆最好玩既其實係個水上樂園,雖然水質唔算乾淨,但係大部份遊戲設施都算新穎同刺激,不過唔知三月開左未……
馬戲團就…… 都唔可以話唔好睇既…… 不過我對於強迫一的野生兇猛動物去做一的有違本性既節目有所保留,眼到佢地被所謂既馴獸師強迫做動作,所有觀眾熱烈拍掌之際,我只感到可悲…… [表情]
.......

二百幾蚊一廳兩房又真係好抵喎...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 229  發表于: 2010-03-04
引用第228樓sun2010-03-04 17:40發表的“”:
二百幾蚊一廳兩房又真係好抵喎... [表情]

果次係朋友訂,幾個 family 一齊去,訂左成三、四間,有的仲係三房添……

我最初聽到二百零蚊都非常擔心,唔知會唔會好恐怖,不過去到又唔係太差喎︰

離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 230  發表于: 2010-03-04
引用第227樓sun2010-03-04 17:39發表的“”:
吓? 達地係長隆個老細買左架喎...唔通佢想入地產界? [表情]

會唔會入也產界就唔知, 但佢做旺左呢度達地, 又有地鐵到(雖然話好似要行好遠), 然後起樓真係賺笑.   第時又做旺左第二度又再搬真係賺唔少.
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 231  發表于: 2010-03-04
引用第223樓sun2010-03-04 14:25發表的“”:
ZOO+馬戲團如果無記錯...套票是RMB280.-... [表情]
你可以先去book車既地方問下套票幾多錢...打去問下中旅果d...
.......

重乜有兩個字特別唔同顏色既

我尋日o係中旅社買左飛喇...

ok抵喎,住星月灣,佢重抵過長隆酒店添...

不過我地幾條友屈蛇既...所以先咁抵

點解唔去機動?因為有朋友唔玩得機動遊戲,咁無理由剩低佢一個架ma..

所以咪揀動物園黎玩囉...其實我都覺動物園可能會幾悶既

聽講果邊有間食自助餐好似幾好食...叫四海一家(好似係)
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 232  發表于: 2010-03-04
引用第225樓火鳳凰2010-03-04 14:39發表的“”:
馬戲團就…… 都唔可以話唔好睇既…… 不過我對於強迫一的野生兇猛動物去做一的有違本性既節目有所保留,眼到佢地被所謂既馴獸師強迫做動作,所有觀眾熱烈拍掌之際,我只感到可悲…… [表情]
.......

!!!!我個fd同你諗法一樣呀!!!!!!

睇過張相又幾好喎!!!不過都已經買左package喇
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 233  發表于: 2010-03-05
引用第229樓火鳳凰2010-03-04 17:53發表的“”:
果次係朋友訂,幾個 family 一齊去,訂左成三、四間,有的仲係三房添……
我最初聽到二百零蚊都非常擔心,唔知會唔會好恐怖,不過去到又唔係太差喎︰
.......

住apartment都ok架...其實...
又平...只要乾淨企理...地點就腳其實ok的...
講真...你去玩都唔會成日留在酒店啦...

酒店有樣好...就係個西式自助早餐好d囉...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 234  發表于: 2010-03-05
引用第230樓seattleqoo2010-03-04 20:01發表的“”:
會唔會入也產界就唔知, 但佢做旺左呢度達地, 又有地鐵到(雖然話好似要行好遠), 然後起樓真係賺笑.   第時又做旺左第二度又再搬真係賺唔少. [表情] [表情] [表情] [表情]

你知唔知佢有錢到d人叫佢搞上市...佢都唔搞呀?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 235  發表于: 2010-03-05
引用第231樓「隱」2010-03-04 21:04發表的“”:
重乜有兩個字特別唔同顏色既 [表情] [表情]
我尋日o係中旅社買左飛喇...
.......

屈蛇?

在大陸是ok的...

中旅幾多錢呀?

四海一家? 我無去過喎...

離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 236  發表于: 2010-03-05
引用第235樓sun2010-03-05 12:33發表的“”:
屈蛇? [表情]
在大陸是ok的... [表情]
.......

我地五個人包一間房,來回船票,zoo+馬戲都係每人780...我覺得ok抵架喇
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 237  發表于: 2010-03-05
引用第236樓「隱」2010-03-05 13:31發表的“”:
我地五個人包一間房,來回船票,zoo+馬戲都係每人780...我覺得ok抵架喇 [表情]

差唔多啦...因為船票無車咁平...來回要3舊幾左右架...

加埋套票...當你2百幾3百一個人...都6舊幾啦...

間房平分...住一晚...點訓呀?
有男有女喎...

記得自己帶齊日用品呀...
毛巾拖鞋牙刷沖涼液果d...
酒店唔包5個人咁多架...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 238  發表于: 2010-03-05
引用第232樓「隱」2010-03-04 21:07發表的“”:
!!!!我個fd同你諗法一樣呀!!!!!! [表情] [表情] [表情] [表情]
.......

去長隆會住邊ar??

我之前住租一晚祈福新村~
$500,8個人住~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 239  發表于: 2010-03-05
引用第238樓liuming2010-03-05 13:58發表的“”:
去長隆會住邊ar??
.......

火兄話二百幾咋喎...