• 10461閱讀
  • 314回復

[意見]有關球壇新聞一個被lock o既post [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 255  發表于: 2010-09-03
引用第254樓可可粉03-09-2010 00:47發表的“”:
個討論一早完左la..依家變左直播區應否討論YFF的問題 [表情]

但就係點解無啦啦講到咁遠
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 256  發表于: 2010-09-03
放心喎,我唔會回應D 無謂挑釁。唔駛驚會引起駡戰。一隻手打唔響既。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 257  發表于: 2010-09-03
引用第255樓謊大童2010-09-03 00:47發表的“”:
但就係點解無啦啦講到咁遠 [表情]

因為唔止一次有人提出,見講開就講埋咁解者。

離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 258  發表于: 2010-09-03
引用第255樓謊大童2010-09-03 00:47發表的“”:
但就係點解無啦啦講到咁遠 [表情]

因為老狐所舉出一個例子...而煙花唔同意..所以又演變成另一場辯論
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 259  發表于: 2010-09-03
引用第237樓freezefox2010-09-03 00:26發表的“”:
無錯!巿場決定現實。
.......

咦? 你認錯人之餘, 仲只係見到我頭一句。
我重點唔係果句, 係樓下果d.....

我只係想講, 係, 好友係靠yff起家, 但....就用返你喜歡的酒吧做例子, 一定係啤酒起家,
好, 靠啤酒引到一班客人來了, 然後變熟客, 跟住介紹人黎, 然後客越來越多, 咁就要開始多元化,
唔可以再只係啤酒, 仲要有其他種類的酒, 跟住小食, 再加幾部電視直播睇波, 然後有得唱k, 飛標,
再有拳手, 再越來越多客, 然後擴充, 每一part再細分多d細項, 間中搞下估波比賽飛標比賽唱k比賽
競飲大賽...等等.....呢d就係發展..........發展下去一定會有一堆人幫襯再唔係為左杯啤酒....
甚至有d係唔飲啤酒都入黎幫襯, 咁你發展得, 就預左有唔同客人, 唔同聲音, 當唔同的聲音出現時,
你唔可是因為佢唔飲啤酒或戒左啤酒而漠視佢地的意見, 而用當年我地係靠啤酒起家,
而家你地唔飲係忘本.........咁好似有點過於老油條......

其實, 發展到一定的規模, 本業當然仍要好好守住, 但其他副業副產品(留意, 我同意係"副"),
都應該得到重視的..........
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 2010-09-03
引用第257樓freezefox03-09-2010 00:49發表的“”:
因為唔止一次有人提出,見講開就講埋咁解者。

點到即止好了,唔係連呢個帖都鎖架啦

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 2010-09-03
引用第259樓麻凡2010-09-03 00:50發表的“”:
我重點唔係果句, 係樓下果d..... [表情]
我只係想講, 係, 好友係靠yff起家, 但....就用返你喜歡的酒吧做例子, 一定係啤酒起家,
.......

我明白你既意思。

但若然個情況係,一間酒吧既熟客因為自己戒左酒,唔單止希望間酒吧可以賣咖啡,甚至有一日希望間酒吧變成CAFE ,又認為係到飲酒既客人太嘈,嘈住佢地傾計。咁間酒吧係咪應該改為CAFE 呢?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 2010-09-03
引用第258樓可可粉03-09-2010 00:49發表的“”:
因為老狐所舉出一個例子...而煙花唔同意..所以又演變成另一場辯論 [表情]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 263  發表于: 2010-09-03
引用第260樓謊大童2010-09-03 00:53發表的“”:
點到即止好了,唔係連呢個帖都鎖架啦 [表情] [表情]

理性討論,不涉駡戰,又岩會鎖?

P.S, 頭先我針對你既「英超直播室」既留言而作出既回應,只係想帶出個事實。無意冒犯波叔你。萬望包涵。

離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 264  發表于: 2010-09-03
我覺得直播版入面有yff術語無咩問題丫....
可以睇到個球員踢成點..唔係仲好咩..即使你唔係玩yff..你都無可能睇哂咁多場波啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 265  發表于: 2010-09-03
引用第263樓freezefox03-09-2010 00:56發表的“”:
理性討論,不涉駡戰,又岩會鎖?
.......

一直係英超做直播主流我覺得無咩問題啊,而且都係事實,

因為我知就算意西德甚至港甲大戰,留言都係小貓三四隻,

所以我都好少開直播了

所以我索性係新聞區或者講場區討論個效果仲好

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 266  發表于: 2010-09-03
引用第261樓freezefox2010-09-03 00:54發表的“”:
我明白你既意思。
.......

唔應該, 但應該用集團形式開多另一間做CAFE~~~
所以那什麼接受挑戰呀, 認錯呀等等....只係客人飲大左係就貓之前亂講, 生意大左, 咩人都有,
唔駛理佢, 亦唔駛為左個醉酒佬講到太盡而嚇親其他斯文的熟客~~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 267  發表于: 2010-09-03
引用第259樓麻凡03-09-2010 00:50發表的“”:
我重點唔係果句, 係樓下果d..... [表情]
.......

「讚好」

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 268  發表于: 2010-09-03
引用第267樓謊大童03-09-2010 00:59發表的“”:
[表情] [表情] 「讚好」 [表情] [表情]

果然係令全香港sales聞風喪膽既口水凡
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 269  發表于: 2010-09-03
引用第265樓謊大童2010-09-03 00:58發表的“”:
[表情] 一直係英超做直播主流我覺得無咩問題啊,而且都係事實,
因為我知就算意西德甚至港甲大戰,留言都係小貓三四隻,
.......

即係等如你唔明點解英格蘭咁屎波都咁多FANS一樣。