• 63692閱讀
  • 2179回復

多人連線足球flash game-(Haxball) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2145  發表于: 2012-04-04
引用第2101樓Kai王2012-04-04 01:05發表的“”:
我就係認為「本是同根生」先容忍左咁多次 [表情]
只可惜我越黎越覺得有人已經唔認為兩隊係「本是同根生」
.......

我無意有任何加入爭論之意,不過有一句我真不敢苟同:

「只可惜我越黎越覺得有人已經唔認為兩隊係「本是同根生」」

我唔知,亦都唔去諗是誰認為這樣,不過「本是同根生」應是說大家都來自好友論壇
2隊個名前面都有HKBFF呢幾隻字,睇呢個POST亦已知大家都是同根生,這是鐵一般的事實

慢慢發展下,2隊關係如何,玩家點諗其他玩家是另一回事,但都改變不了「本是同根生」這事實,正如曹丕同曹植點樣南轅北轍都好,都是曹操的兒子,佢地3個仍被文學史上稱為「三祖陳王」,佢地亦都建立起當時的建安風骨~~

歷史就是已發生了的,改變不了
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2146  發表于: 2012-04-04
引用第2145樓科高蘭尼紐約人2012-04-04 03:04發表的“”:
我無意有任何加入爭論之意,不過有一句我真不敢苟同:
「只可惜我越黎越覺得有人已經唔認為兩隊係「本是同根生」」
.......

你地隊成日有人話我地先起牆,又只係用單方面去證明呢樣不存在不真確既野,會唔會對我地唔公平?

你地係咁話我地起牆分化,但事實上m4,keung,bb,雪梨茶,secret等人都有去過你地既bet房

而我?前面講左喇,做埋馬騮陪你地練傳波添
[ 本文被Kai王在2012-04-04 03:29重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2147  發表于: 2012-04-04
引用第2106樓Kai王2012-04-04 01:23發表的“”:
你唔記得唔緊要,我同我D隊員都見到有個「廢」字,仲附送粗口添 [表情]
copy呢句既係唔係你隊員唔緊要,最主要係佢話係你講,而當時你係訓練班隊長,你可以話佢老屈你,呢D你地自己既事我唔想知。
.......

唉.........其實已經好清楚了

我唔知奧當時係點講,但好明顯至少呢句野令不少預備組既隊員對奧(甚至訓練班)心存芥蒂

其實您已經講得好清楚了,呢一刻2隊波的關係已不再了,那就不是沒有分了
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2148  發表于: 2012-04-04
引用第2147樓科高蘭尼紐約人2012-04-04 03:14發表的“”:
唉.........其實已經好清楚了
我唔知奧當時係點講,但好明顯至少呢句野令不少預備組既隊員對奧(甚至訓練班)心存芥蒂
.......

我又唔會話係「分」,因為至少冇斷絕來往,我地係街場見到面會有傾有講,冇話當見唔到

但你有隊友依家話第一日分隊,我地就開始分化呀,預備組M群依家好多人都覺得好抵違呀
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2149  發表于: 2012-04-04
引用第2148樓Kai王2012-04-04 03:18發表的“”:
我又唔會話係「分」,因為至少冇斷絕來往,我地係街場見到面會有傾有講,冇話當見唔到
但你有隊友依家話第一日分隊,我地就開始分化呀,預備組M群依家好多人都覺得好抵違呀 [表情]

詆毀

算la , 唔好講以前, 都係睇下之後點la
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2150  發表于: 2012-04-04
引用第2118樓Kai王2012-04-04 02:00發表的“”:
請你指出我錯係邊,我樂於聆聽? [表情]

點解要成日講騷擾呢個字眼呢??

好老實講,如果您地練波,又或者有野要傾,非隊員入去嘈住晒,您地解釋左都仲嘈/唔走,就算果個係我隊員,我都第一個鬧佢

我無入過您rm,我唔知實情,但會唔會有時係誤會呢? (或者真係有人入去影響左您地,但係唔係個個入去都係騷擾您地咁衰呢?

我真不清楚,亦都唔係要搵答案,您自己諗返下就ok了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2151  發表于: 2012-04-04
引用第2120樓Kai王2012-04-04 02:18發表的“”:
你所謂既論點無真憑實據 [表情]
一直都你地覺得,你地認為
.......

唉.......我真係有點失望

亨利仔既然講得「岩岩想入去試下玩點知俾人kick左」....照字面睇even唔係 hard feeling,都未必似係你地好好向佢解釋之下佢會講呢d說話吧? 會唔會係一唔係你地隊,就不由分說kick呢? 定還是入去就已經=騷擾?
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2152  發表于: 2012-04-04
引用第2150樓科高蘭尼紐約人2012-04-04 03:22發表的“”:
點解要成日講騷擾呢個字眼呢??
好老實講,如果您地練波,又或者有野要傾,非隊員入去嘈住晒,您地解釋左都仲嘈/唔走,就算果個係我隊員,我都第一個鬧佢
.......

點解用騷擾呢個字眼?

因為真係好騷擾囉

你想像下想講埋下場企位點企,都要俾人拉走去BET,遲少少仲要俾人話廢,我覺得騷擾呢個字眼輕左手啦
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2153  發表于: 2012-04-04
引用第2151樓科高蘭尼紐約人2012-04-04 03:30發表的“”:
唉.......我真係有點失望
亨利仔既然講得「岩岩想入去試下玩點知俾人kick左」....照字面睇even唔係 hard feeling,都未必似係你地好好向佢解釋之下佢會講呢d說話吧? 會唔會係一唔係你地隊,就不由分說kick呢? 定還是入去就已經=騷擾?

下面senal個post咪解釋左囉,練緊波丫麻,我地唔會唔講「練緊波」就kick

當日分房練習係兩隊同意架,仲練完就番番同一間房添
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2154  發表于: 2012-04-04
引用第2129樓→※Pong※←2012-04-04 02:30發表的“”:
咁你有冇錯ys 定no ?
有D 人好鍾意玩文字遊戲, even 玩得叻,其實有冇道理外人一睇就知

引用第2125樓Kai王2012-04-04 02:26發表的“”:

我無話過我無錯

引用第2128樓Kai王2012-04-04 02:29發表的“”:

拿,你又唔好老屈,我冇認過錯,亦都冇話過自己冇錯 [表情]

我諗我理解您地既想法不同

照睇字面,話kai王第一句已經認左自己都有錯,第2句就反口唔認自己講過既野

而我覺得kai王認為「認錯」係只就某個別事件被指出有錯,而自己亦承認,但佢之前講果句係泛指做成2隊出現問題,唔可以話自己無任何過錯(責任)而已,同「認錯」係2回事,相信只是大家理解唔同
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2155  發表于: 2012-04-04
引用第2133樓→※Pong※←2012-04-04 02:33發表的“”:
自己知得ga la ,唔駛同我交代, 其他人都好明白
CY 都無講咩野, 大家都好明白

做咩講CY!!??

CY好多野都講得好清楚架,不少市民聽唔入耳遮
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2156  發表于: 2012-04-04
引用第2140樓→※Pong※←2012-04-04 02:51發表的“”:
GAY

GAY IS GOOD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2157  發表于: 2012-04-04
引用第2141樓Kai王2012-04-04 02:51發表的“”:
我都係 [表情]
你上次叫我入去玩我都有黎啦
.......

的確呢次之前好久無同您玩了
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2158  發表于: 2012-04-04
引用第2154樓科高蘭尼紐約人2012-04-04 03:37發表的“”:
我諗我理解您地既想法不同
照睇字面,話kai王第一句已經認左自己都有錯,第2句就反口唔認自己講過既野
.......

咁就唔係喇

我唔係話自己有錯/冇錯,我只係想知pong覺得我有咩錯,同埋有咩根據

我覺得我有錯定冇錯都好,咁多頁想講既野都係兩隊分化,我諗我冇咁大權力去阻我全隊隊友杯葛你地掛,所以我就算有錯定冇錯都唔係重點了

咁多頁我想討論既重點係點解你地覺得有分化,而事實上我地係冇避開你地唔玩,呢樣我都證明左好多次
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2159  發表于: 2012-04-04
引用第2146樓Kai王2012-04-04 03:09發表的“”:
你地隊成日有人話我地先起牆,又只係用單方面去證明呢樣不存在不真確既野,會唔會對我地唔公平?
你地係咁話我地起牆分化,但事實上m4,keung,bb,雪梨茶,secret等人都有去過你地既bet房
.......

我唔係always打HB,所以我好多野未必清楚,唔敢比太多意見

我果一句只是說「本是同根生」係既定事實(就當某日變左仇家,都改變唔到呢樣野架啦)
正如「兄弟反目」,反目的二人是誰? 不就是兄弟嗎?

所以我奇怪會有人覺得不再是「本是同根生」的理論,最多你話覺得而家大家「相煎何太急」o者,無得質疑同根生呢個事實架