• 4409閱讀
  • 70回復

[問陣]認真一問 + 討論 (關於yff wk1 的error) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2014-08-18
一切等出分後依幾日再算
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2014-08-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:只係reset第一週肯定有難度,不過若果把第一週連同結果一并取消,就容易得多,等同把整個遊戲重新黎過。 (2014-08-18 11:15) 

AGREE
但呢個做法, 同樣會引起d人嘈.....

不過就係嘈另一樣野..... 咁仲衰, 所以應該唔會咁做
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2014-08-18
回 leoleo_leoleo 的帖子
leoleo_leoleo:诅咒5蚊人长伤 [表情]
 (2014-08-18 11:09) 

太負面了

正面d, 考慮放晒佢黎玩~~
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2014-08-18
唔知枝術上可唔可以只reset陣容呢?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2014-08-18
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:太負面了
正面d, 考慮放晒佢黎玩~~[表情] (2014-08-18 11:22) 

开玩笑姐!我一个都无偷到先甘讲

伤晒既话无球星睇,宁愿输yff都唔想他们伤啦

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2014-08-18
YAHOO 點做我地管唔到。希望佢可以有一個最好既方案。但我恐怕佢不了了之既機會最大。

至於要求玩家賣出已經偷左既5蚊人亦不切實際。我唔相信偷左人既玩家會願意放左佢。即使真係有部分玩家願意咁做。但肯定有更多既玩家唔會願意。所以情況根本無改善。

我反而考慮,要唔要成立一個聯賽,只接受無偷5蚊人既隊伍參予。等佢地可以係一個比較公平既環境下作賽。不過,如果YAHOO 又出現第二次,甚至第三次既大平賣既話。咁做咩都無意義了。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2014-08-18
回 ab34 的帖子
ab34:唔知枝術上可唔可以只reset陣容呢? [表情]  (2014-08-18 11:25) 

都係嗰句, 初步有人問過, 回覆係不太可行
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2014-08-18
回 ab34 的帖子
ab34:唔知枝術上可唔可以只reset陣容呢? [表情]  (2014-08-18 11:25) 

上季季前reset過
但今季開始左先搞d咁既野
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2014-08-18
回 leoleo_leoleo 的帖子
leoleo_leoleo:开玩笑姐!我一个都无偷到先甘讲
伤晒既话无球星睇,宁愿输yff都唔想他们伤啦
....... (2014-08-18 11:28) 

我知呀~~ haha~~

偷到都冇用, 我真係好有衝動放晒佢地
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2014-08-18
回 freezefox 的帖子
freezefox:YAHOO 點做我地管唔到。希望佢可以有一個最好既方案。但我恐怕佢不了了之既機會最大。
至於要求玩家賣出已經偷左既5蚊人亦不切實際。我唔相信偷左人既玩家會願意放左佢。即使真係有部分玩家願意咁做。但肯定有更多既玩家唔會願意。所以情況根本無改善。
....... (2014-08-18 11:29) 

如果yff真係乜都唔做的話
我副隊會放晒5蚊人黎討論
多左5蚊人的確錢係多左
但限制位置相應地多了
keep人可能亦未必夠現價人高分
不過依個情況並唔係好似上一季同一批玩家的情況
而家係分左兩批唔同資金的人
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2014-08-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:只係reset第一週肯定有難度,不過若果把第一週連同結果一并取消,就容易得多,等同把整個遊戲重新黎過。 (2014-08-18 11:15) 

第一周既結果唔駛取消哎。只要將你第二周已經買入既球員,全部變番哂第一周既人選。即係等如唔比你偷人。大家再次係第二周以現價買人,就已經解決5蚊人事件了。

但當然,同時會產生另一個問題。不過,兩害取其輕。我覺得RESET 會係一個最佳方法。

問題係,YAHOO 肯唔肯去攪。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2014-08-18
鬼佬寫program唔係好勁既咩, 點解可以廢到咁

我覺得好大原因係因為鬼佬懶.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2014-08-18
回 KeL 的帖子
KeL:如果yff真係乜都唔做的話
我副隊會放晒5蚊人黎討論
多左5蚊人的確錢係多左
但限制位置相應地多了
....... (2014-08-18 11:33) 

我都有呢一個打算。一隊繼續用5蚊人。一隊放哂5蚊人。用正價。自己考下自己,係咪無左5蚊人就真係玩唔落去。

另外,好友呢便可以成立一個聯賽,比所以無偷人既玩家參加。大家條件一樣,就可以玩得更加公平。

當然,呢樣亦無助玩家爭取總排名,但暫時可以諗既只有呢點。

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2014-08-18
回 freezefox 的帖子
freezefox:我都有呢一個打算。一隊繼續用5蚊人。一隊放哂5蚊人。用正價。自己考下自己,係咪無左5蚊人就真係玩唔落去。
另外,好友呢便可以成立一個聯賽,比所以無偷人既玩家參加。大家條件一樣,就可以玩得更加公平。
....... (2014-08-18 11:42)

難得今季比上季好似多左人討論
真係唔想比yff咁樣搞死....唉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2014-08-18
偷左5 蚊人一定有利。呢點唔駛多講。尤其個班5蚊幾乎都係球隊主力。車路士個三個真頭係10蚊都可以長KEEP 既對象。何況係5 蚊?呢個遊戲,我地好多時爭既都係一蚊幾亳。宜家一黎就有20蚊既分野(計埋山齊士)。無偷人真係處於一個極度不利既情況。

不過,凡事都無絕對的。如果大家都係年資長既玩家,應該記得,好多年前都出現過類似既事件。當然又係咁(不過唔係開季),突然出現大減價時段,享利跌到19蚊(願價係2X 蚊的),雲佬同埋幾個重要既球員都大減價。無記錯當年曼聯籠門係候活。佢都減左一大截。又有只有部分玩家偷到人。造成嚴重不公平現象。

當年影響係有,但無今季咁大,雲佬有段時間狀態低沉,偷左既無著數之餘仲變左負累。侯活(唔知有冇記錯係咪佢)一樣,好多偷左既人結果都要放番佢。真正影響個遊戲既就係19蚊既亨利。因為佢持續高分。有亨利同無亨利真係爭好遠。等如之後有7蚊c7 同無7蚊c7 ,有2蚊巴爾同無2蚊巴爾既情況一樣。不過後兩者係你自己唔偷人,無得怪人。前者即係遊戲既bug 造成既不公平現象。最後,個季都順利完成。好多玩家雖然無亨利,但仍然玩到最尾。鬥志可嘉!好友同時亦舉辦左第一屆爬冷大賽,同一樣方式對抗呢個不公平現象。遊戲,其實可以係好多唔同情況下繼續的。