• 4411閱讀
  • 70回復

[問陣]認真一問 + 討論 (關於yff wk1 的error) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2014-08-19
latest statement from yahoo: This will be rectified after the Chelsea game tonight

期待佢地會有點樣嘅一個決定
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2014-08-19
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:latest statement from yahoo: This will be rectified after the Chelsea game tonight
期待佢地會有點樣嘅一個決定[表情] [表情]  (2014-08-19 00:20) 

你一講就有出statement了
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2014-08-19
sikingthegreat:latest statement from yahoo: This will be rectified after the Chelsea game tonight
期待佢地會有點樣嘅一個決定[表情] [表情]  (2014-08-19 00:20) 

公平性同遊戲性,睇yahoo取向了。
其實諗諗下,喺有限技術下,最公平係咪降返落$5
(個人認為最後做法係全部reset做week1終陣)
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2014-08-19
回 ckl_1113 的帖子
ckl_1113:公平性同遊戲性,睇yahoo取向了。
其實諗諗下,喺有限技術下,最公平係咪降返落$5[表情]
(個人認為最後做法係全部reset做week1終陣) (2014-08-19 00:45) 

如果降番落bug價 又會違犯當初yff講新人唔會平價既想法 我估佢唔會自打嘴巴
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2014-08-19
應該會adjust番所有bugs
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2014-08-19
如果adjust返有偷人嘅係咪會over-budget
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2014-08-19
ckl_1113:如果adjust返有偷人嘅係咪會over-budget[表情] (2014-08-19 00:53)

如果adjust 我估會變番wk1 deadline前既價先最少影響同比較最公平
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2014-08-19
ckl_1113:公平性同遊戲性,睇yahoo取向了。
其實諗諗下,喺有限技術下,最公平係咪降返落$5[表情]
(個人認為最後做法係全部reset做week1終陣) (2014-08-19 00:45) 

reset wk 1 終陣就最好, 如果技術上可以做到的話

如果唔係, 仲有一個看似麻煩, 技術上唔知做唔做到嘅方法.....
就係將所有有5蚊球員嘅球隊, 照正常咁, 俾佢地keep住d人, 但"實際上"佢地身價一樣係12蚊, 咁即係話佢地資金會"被凍結" (類似負緊錢嘅狀態), 直至佢地賣左呢幾個球員 (每個可以套返12蚊或當時現價), 先會拎返"被凍結"嗰幾蚊....

就咁聽落好複雜, 實際做唔做到我就唔知了....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2014-08-19
回 Seefood 的帖子
Seefood:如果降番落bug價 又會違犯當初yff講新人唔會平價既想法 我估佢唔會自打嘴巴[表情] (2014-08-19 00:48) 

agree, 不過如果冇其他技術上可行嘅辦法, 得返呢個選擇的話, 可能迫住都要咁做
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2014-08-19
sikingthegreat:agree, 不過如果冇其他技術上可行嘅辦法, 得返呢個選擇的話, 可能迫住都要咁做[表情] (2014-08-19 01:05) 

要睇鬼佬yff果邊肯唔肯認衰仔向現實低頭
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2014-08-19
Seefood:要睇鬼佬yff果邊肯唔肯認衰仔向現實低頭[表情] (2014-08-19 01:12) 

佢咁講得, 算係認左架喇  (其實我都覺得唔應該個個新人6-7蚊, 可惜yahoo set完每人嘅原價, 唔記得set返好條formula.... 一update wk 1, 以前d計法又彈返晒出黎)

至於下一步佢地會點做, 我諗「從玩家覺得好玩出發嘅角度去諗」應該會排喺「搵一個俾最少人插嘅解決辦法」之後
[ 此帖被sikingthegreat在2014-08-19 01:19重新編輯 ]
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2014-08-19
Seefood:如果adjust 我估會變番wk1 deadline前既價先最少影響同比較最公平[表情]
 (2014-08-19 01:01) 

你啱,變相大家都可以用偷wk1人,但用返正常價錢..
雖然話對突登睇波偷人嘅人唔公平,但至少冇人叫做喺budget上輸蝕咗(可能本身有偷人嘅係變相輸蝕掛)
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2014-08-19
sikingthegreat:佢咁講得, 算係認左架喇  (其實我都覺得唔應該個個新人6-7蚊, 可惜yahoo set完每人嘅原價, 唔記得set返好條formula.... 一update wk 1, 以前d計法又彈返晒出黎)
至於下一步佢地會點做, 我諗「從玩家覺得好玩出發嘅角度去諗」應該會排喺「搵一個俾 .. (2014-08-19 01:17) 

我反而擔心adjust完下週deadline又爆笑地轉哂bug價
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2014-08-19
sikingthegreat:reset wk 1 終陣就最好, 如果技術上可以做到的話
如果唔係, 仲有一個看似麻煩, 技術上唔知做唔做到嘅方法.....
就係將所有有5蚊球員嘅球隊, 照正常咁, 俾佢地keep住d人, 但"實際上"佢地身價一樣係12蚊, 咁即係話佢地資金會"被凍結" (類似負緊錢 .. (2014-08-19 01:04) 

我get,即係好似2年前仲未轉版面咁,如果一直未load到其實可以狂禁買晒貴人然後負錢冇得save陣。
sam哥你呢個方法仲可以解決埋$12山齊士唔會reset而只有$5山齊士會reset嘅問題
但其實反而搞到本身有嗰個球員然後突登轉$5偷價嘅人唔公平
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2014-08-19
ckl_1113:我get,即係好似2年前仲未轉版面咁,如果一直未load到其實可以狂禁買晒貴人然後負錢冇得save陣。
sam哥你呢個方法仲可以解決埋$12山齊士唔會reset而只有$5山齊士會reset嘅問題
但其實反而搞到本身有嗰個球員然後突登轉$5偷價嘅人唔公平 (2014-08-19 01:27) 

定你意思係有$5偷價就可以揀轉做week1價錢,唔駛硬食現價?