• 4412閱讀
  • 70回復

[問陣]認真一問 + 討論 (關於yff wk1 的error) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2014-08-18
短期內,偷左人既一定有著數。即係黎緊今周,車路士主場對李斯特城,車仔三寶本來就係必入既對象。

但長遠計,變數多,如果有人傷左又或者正選不穩又或者狀態低沉,偷左人既就會因為低價keep人唔捨得放,少左一份靈活。就以今周計,其實好多平靚正既球員可以選擇。修咸頓既禾特普斯,候城既恩斯,都係五蚊上下,得分力好有保障既球員。如果你無5蚊人既話,偷左呢兩件先。會有意外驚喜。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2014-08-18
回 KeL 的帖子
KeL:難得今季比上季好似多左人討論
真係唔想比yff咁樣搞死....唉[表情]
 (2014-08-18 11:49) 

眼見今季開季都幾好反應,點知一截陣就攪d咁既野………真係好灰………

離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2014-08-18
回 freezefox 的帖子
freezefox:YAHOO 點做我地管唔到。希望佢可以有一個最好既方案。但我恐怕佢不了了之既機會最大。
至於要求玩家賣出已經偷左既5蚊人亦不切實際。我唔相信偷左人既玩家會願意放左佢。即使真係有部分玩家願意咁做。但肯定有更多既玩家唔會願意。所以情況根本無改善。
....... (2014-08-18 11:29) 

<YAHOO 又出現第二次,甚至第三次既大平賣既話>
我相信呢個機會係最大
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2014-08-18
回 Seefood 的帖子
Seefood:<YAHOO 又出現第二次,甚至第三次既大平賣既話>
我相信呢個機會係最大[表情] (2014-08-18 12:02) 

如果係去到季中,咁都算。最慘佢係季初就整單咁既野………

離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2014-08-18
回 freezefox 的帖子
freezefox:如果係去到季中,咁都算。最慘佢係季初就整單咁既野……… (2014-08-18 12:07) 

我相信yff唔會reset多
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2014-08-18
回 Seefood 的帖子
Seefood:我相信yff唔會reset多[表情] (2014-08-18 12:18) 

yahoo 咁多年黎既態度都係話知你………我都唔樂觀………

離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2014-08-18
Sam 哥:
你又唔駛話reset 嘅,其實你入到平貨[出現大減價時段]廣義嚟講都係對那些積極玩家[坐定定準備偷人]嘅一種回報,
呢啲係yahoo自己造成, 你去take advantage啫,冇話唔公平嘅! 好好把握呢個優勢啦
如你想考眼光或者你可以考慮開隊新隊去玩好友嘅game, 又或者你攪個 game(類似之前好友聯賽每週對賽)只接受新隊報名,我第一個報名參加

利申: 我冇偷到平人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2014-08-18
回 realwayutd. 的帖子
realwayutd.:Sam 哥:
你又唔駛話reset 嘅,其實你入到平貨[出現大減價時段]廣義嚟講都係對那些積極玩家[坐定定準備偷人]嘅一種回報,
呢啲係yahoo自己造成, 你去take advantage啫,冇話唔公平嘅! 好好把握呢個優勢啦[表情]
如你想考眼光或者你可以考慮開隊 .. (2014-08-18 15:15) 

thanks~~

我明白的, 我冇覺得唔公平, yahoo的錯, 有人把握到有人把握唔到, 最多只能話好彩唔好彩, 絕無對錯之分. 我諗reset的問題, 唔係覺得唔fair, 係覺得個考眼光嘅樂趣好似冇左咁..... 即係, 好老實咁講, courtois (5) + luis (6) + costa (5) + alexis (5) + fabregas (12) + rooney (17), 換言之剩返5個位(當然未計後備位) 有50蚊, 仲未計7蚊sigurdsson, 1蚊kelly, 3蚊lamela.... 你話喇....

開多隊就一定唔會喇, 我只玩一隊. 把唔把握就再諗下先.... 如果決定"把握", 以後就得返中場一個位同後防一個位要轉..... haha 如果再有咩特別bargains, 入埋就唔使再轉人咁濟....

至於搞game呢d, 要俾新一代做架喇, 我老了....
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2014-08-18
支持sam哥
其實點reset都係另一個問題
如果全部變現價,冇入5蚊人但又持有郁價前球員嘅玩家又再次受不公平對待(eg$12法比reset做12.x)
而其實有入5蚊人原本所謂把握到被reset亦唔公平
尤其當山齊士呢啲已經踢咗,要reset返做一開頭嘅價又會衍生另一種唔公平情況
所以最後reset同唔reset咩做法都得
講嘅都只係嚴重程度同影響範圍而已…除非佢真係有技術做到check玩家幾時用咩價買咩人,否則由郁價嗰刻起喺技術層面已經再做唔返絕對公平
希望yff嗰邊盡快有決定同行動,否則車仔開埋波就更一發不可收拾
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2014-08-18
其實可唔可以咁 :  本週既分照計,  但價錢同陣容reset 到第1週前,   對大家都OK,   大家又可以偷第2週既人, 又沒咗bug
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2014-08-18
而家只係第一週, 如果yahoo夠膽, 大可以將第一週既分del晒, 大家由第2週起計, 第2週買人時就重新set過d價, 大家既起步都一樣...
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2014-08-18
如果黎緊1-2週果d$5人大爆發, 冇偷到平價人既真係隨時del game, 玩鬼咩
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2014-08-18
回 WWJD 的帖子
WWJD:而家只係第一週, 如果yahoo夠膽, 大可以將第一週既分del晒, 大家由第2週起計, 第2週買人時就重新set過d價, 大家既起步都一樣... [表情]  (2014-08-18 21:07) 

第1週既分同bug 沒關係, reset 黎做乜??
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2014-08-19
回 ckl_1113 的帖子
ckl_1113:支持sam哥
其實點reset都係另一個問題
如果全部變現價,冇入5蚊人但又持有郁價前球員嘅玩家又再次受不公平對待(eg$12法比reset做12.x)
而其實有入5蚊人原本所謂把握到被reset亦唔公平
尤其當山齊士呢啲已經踢咗,要reset返做一開頭嘅價又會衍生另一種唔公 .. (2014-08-18 20:55) 

同意, 真係要星期五前有決定, 就算決定咩都唔做都係一個決定

而家做乜都死, 點都會有人不滿, 不過決定咩都唔做都最好講聲俾人知, 唔係就仲衰

睇黎我都係疊埋心水自己手動reset算了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2014-08-19
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:第1週既分同bug 沒關係, reset 黎做乜?? [表情] (2014-08-18 21:34) 

係.... 冇左wk 1 result的話, 更多人不滿