• 4408閱讀
  • 70回復

[問陣]認真一問 + 討論 (關於yff wk1 的error) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2014-08-19
回 Seefood 的帖子
Seefood:我反而擔心adjust完下週deadline又爆笑地轉哂bug價[表情] (2014-08-19 01:26) 

放心, 解決完一個問題, 第二個問題隨時會出現~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2014-08-19
回 ckl_1113 的帖子
ckl_1113:定你意思係有$5偷價就可以揀轉做week1價錢,唔駛硬食現價? (2014-08-19 01:28) 

有$5偷價, 會keep住有嗰個球員, 可以save陣, 可以當冇事繼續玩, 但佢會用左玩家嘅budget 12蚊.

即係話, 玩家個budget會好似-7蚊咁. 個玩家選擇keep到尾都唔係問題, 但會令佢其他轉會有麻煩 (繼續蝕住呢7蚊), 如果想套返呢7蚊出黎, 就一定要賣左呢個平價球員先套到.....

好, 我要瞓先了.... 一陣可能起身睇波....

遲d再同大家傾~~
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2014-08-19
回 ckl_1113 的帖子
ckl_1113:你啱,變相大家都可以用偷wk1人,但用返正常價錢..
雖然話對突登睇波偷人嘅人唔公平,但至少冇人叫做喺budget上輸蝕咗(可能本身有偷人嘅係變相輸蝕掛) (2014-08-19 01:25) 

我覺得係會對今週肯花時間偷人既人唔公平
但講真果句唔adjust既話 無bug價既人已del game
有bug價既人keep到1手都係 週週鬥2-3個位
先唔講樂趣會少左先 大家既分數都唔會有太大差距
最後都係hea玩到完場
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2014-08-19
回 Seefood 的帖子
Seefood:我覺得係會對今週肯花時間偷人既人唔公平
但講真果句唔adjust既話 無bug價既人已del game
有bug價既人keep到1手都係 週週鬥2-3個位
先唔講樂趣會少左先 大家既分數都唔會有太大差距
....... (2014-08-19 01:36) 

我對偷人究竟係講緊 睇波花時間偷人 定係 偷$5人 已經亂咗
anyway師兄正正講咗我想講嘅野,就係點做都實對一部分嘅人唔公平
所以反正都係,希望yff考慮多啲點唔影響遊戲趣味嚟改啦
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2014-08-19
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:有$5偷價, 會keep住有嗰個球員, 可以save陣, 可以當冇事繼續玩, 但佢會用左玩家嘅budget 12蚊.
即係話, 玩家個budget會好似-7蚊咁. 個玩家選擇keep到尾都唔係問題, 但會令佢其他轉會有麻煩 (繼續蝕住呢7蚊), 如果想套返呢7蚊出黎, 就一定要賣左呢個平價球員先套到.. .. (2014-08-19 01:36) 

一陣直播區見
離線spelac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2014-08-19
我隻costa冇放過,而家都係顯示12蚊,冇出現你地講既5蚊bug,想問下要係當時出現bug既情況下賣出再買入返先變做5蚊,定係已經整返好個bug?
真心覺得今年有返d水準,可惜第一周就出事!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2014-08-19
回 spelac 的帖子
spelac:我隻costa冇放過,而家都係顯示12蚊,冇出現你地講既5蚊bug,想問下要係當時出現bug既情況下賣出再買入返先變做5蚊,定係已經整返好個bug?
真心覺得今年有返d水準,可惜第一周就出事!! (2014-08-19 03:58) 

要先賣出,再買番。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2014-08-20
其實我想問吓,  球員身價係點計既jak ??

點解 攞得1分既 Kompany 可以昇1蚊,

攞2分既 Cabella 昇幾蚊,  Herrera 又係咁,  DC 又係咁,  

其實係唔係只要有出場唔負分就要昇既 jak?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2014-08-21
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:其實我想問吓,  球員身價係點計既jak ??
點解 攞得1分既 Kompany 可以昇1蚊,
攞2分既 Cabella 昇幾蚊,  Herrera 又係咁,  DC 又係咁,  
....... (2014-08-20 22:21) 

調整價格背後的方程式, 基本上外人唔知

大約就係高分升得多, 普通分升得少, 低分就跌, 當然好多野都係「相對」的.

至於點解有你講嘅奇怪情況, 你當係開頭sample size細所以會有d誤差吧, 基本上年年都係咁嘅, 有少少random factor都幾好呀
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2014-08-21
好多時候多人購入,都會造成瘋狂升價的。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線wumws
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2014-08-23
我冇偷人都突然變左5.X DC :D