• 4351閱讀
  • 50回復

[意見]有關HATTRICK版主濫用權力的意見 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jaypoon

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-05-20
監於本人於HATTRICK版內TOPIC為"香港第二 -- JJ Football Club 熱烈慶賀區"一文中,

於五月二十日下午5:24發出的POST
"恭喜獲四月份最佳文章"
被評為"操作理由︰惡意灌水"並扣下50好友元一事頗有意見.
現在提出希望各位提出意見, 評評理. 希望各位可以不要針對個人,
針對事件本身!!

首先個人認為本人發出恭喜獲四月份最佳文章並非沒有意思(難道我的文章獲獎了, 我發放一個祝賀POST也不可以嗎?)
第二本人於文章內在此前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀!(如果說我一而再, 再而三的發放恭賀POST, 那麼我抵死! 為什麼我發一個恭賀POST給自己的文章會被評為"惡意灌水"呢? hattrick版已經很久沒有最佳文章了, 難道讓此版水靜河非是好事嗎?)
第三"四月份最佳文章"為五月十日才公佈, 我於五月二十日提出來有什麼問題, 難道我出post有時限性嗎? 要限定三日或五日內出post嗎? 因為之前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!

最後我必須聲明
(第一) 不是想將事件小事化大, 老實來說50好友元對我不是什麼, 只是覺得某版主是針對人, 並非針對事件本身有所不快!! 之前有不少post一個字也沒有, 只加一個表情, 你唔去罰佢? 我出一個有意思, 全新內容, 之前沒有出過的post卻被評為"惡意灌水"! 未免有點牽強.
(第二) 我絕對唔介意閣下出post去串我話我, 因為明白到此係論壇一個精彩既部份, 就好似em兄及狐兄很早前已經係我老對手, 不過有唔公平既野我見倒我唔會選擇沉默羅, 好多舊好友都知我性格. 老實講論壇係言論自由的地方, 亦都係論壇的吸引之處, 我唔希望有個別會員的私念而影響到其他好友的言論自由.

各位如果有任何意見歡迎發表, 甚至覺得係我無理取鬧的說出來我亦不介意, 希望明白我唔係想令任何人難堪, 又或許是玩串個party. 只係想論壇可以保持一個健康的, 自由的發展方向.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-05-20
Link?
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-05-20
你五月二十號先恭喜,你覺得冇問題?

四月最佳文章已經係五月十日公佈左
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=87356

你自己亦都係五月十日得知此事
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=86490&fpage=&toread=&page=59
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=87356&fpage=&toread=&page=2

點解要遲十日再提番起呢件事?

你不如上埋去【論壇政務總處】既四月份最佳文章恭喜自己?
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-05-20
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=87356&fpage=&toread=&page=2

呢條link第一個post你先恭喜完黎

唔好玩我啦
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-05-20
濫用投訴基制...又呃多50
只愛足球
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-05-20
其實呢個topic之所以被選為最佳文章

係kai王揀比你架

佢要針對你就唔會揀你呢篇做最佳文章啦
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-05-20
引用第3樓【Kai王*】20-05-2010 22:04發表的“”:
呢條link第一個post你先恭喜完黎 [表情]
唔好玩我啦 [表情]

咁我係獲獎post裡面發放一條恭賀post有任何問題嗎?
之前已經講左"因為之前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, 可能還有很多好友未知此事呢!"
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-05-20
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=86490&fpage=&toread=&page=71

大家入呢條link拉落最底
1061-1064樓
link入面既post既然3日冇人回
樓主Jaypoon三日內好努咁推番上黎
1061,1062樓勉強都有d意思
但相信有係HT版睇開post既版友
1063同1064係特登搵野講灌水推post

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=86490&fpage=&toread=&page=72

1071樓我間接叫佢唔好推架喇 (其實我之前已經好直接咁叫佢唔好呃post..已經好多次)
1072樓佢既回應我諗大家都覺得係有問題,係佢惡意灌水喇掛
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-05-20
好明顯你一見到個post沉,你就係咁發1d無咩意義既post(可能對你來說有意義啦)

大家都可以去個topic睇,成日都係連續幾個post都係樓主本人惡意推帖

而且仲有部份內容係不斷重復又重復

再加上有d野無玩hattrick既好友未必明白

樓主成日講d完全唔關事既野,目的就係推帖,希望打造成為熱門主題

引用第1072樓jaypoon2010-05-19 22:16發表的“”:
我偏偏要推番熱個POST!! [表情] [表情]

就好似以上樓主所發出既post咁

其實呢個topic原先係幾有趣,係一個好文章,

因為拎到最佳文章係實至名歸

但當所有人都對呢個topic無咩興趣既時候

樓主又繼續不停推post , 意義何在呢?
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-05-20
引用第6樓jaypoon2010-05-20 22:08發表的“”:
咁我係獲獎post裡面發放一條恭賀post有任何問題嗎?
之前已經講左"因為之前並沒有發放過任何獲四月份最佳文章的恭賀, [B]可能還有很多好友未知此事呢[/B]!"

你講埋D咁既理由
我唔夠你玩了
你唔好下次見有新手又同佢講?
離線jaypoon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-05-20
引用第5樓三郎20-05-2010 22:07發表的“”:
其實呢個topic之所以被選為最佳文章
係kai王揀比你架
佢要針對你就唔會揀你呢篇做最佳文章啦 [表情]

請明白係兩件事, kai王揀比為最佳文章係一件事.
這次我提出的意見(澄清是意見並其投訢)為一件事.

一件事還一件事, 佢選我出黎我而家先知, 我thank you佢.
不過此事我有感不吐不快羅....
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-05-20
引用第4樓迪克2010-05-20 22:06發表的“”:
濫用投訴基制...又呃多50

迪克你係個個post都見識過佢呃post啦
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-05-20
引用第11樓【Kai王*】2010-05-20 22:16發表的“”:
迪克你係個個post都中過招啦 [表情]

when???where???我忘記了
只愛足球
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-05-20
引用第12樓迪克2010-05-20 22:17發表的“”:
when???where???我忘記了 [表情]

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=86490&fpage=&toread=&page=62
離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-05-20
引用第10樓jaypoon2010-05-20 22:13發表的“”:
請明白係兩件事, kai王揀比為最佳文章係一件事.
這次我提出的意見(澄清是意見並其投訢)為一件事.
.......

你要投訴我你就解答晒上面D POST

呢到係office...唔容許你係HT版咁可以扮見唔到